Cepsyre

2ο Ψυχοεκπαιδευτικό Σεμινάριο στο Κ.Ψ.Υ.

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου πρόκειται να πραγματοποιήσει το 2ο ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο συγγενών ατόμων με ψυχώσεις (διπολική διαταραχή, ψυχωσική συνδρομή, σχιζοφρένεια κά). Στο πρόγραμμα αυτό μπορούν να συμμετέχουν συγγενείς (γονείς, αδέρφια ή/και άλλου βαθμού συγγενείς) που έχουν τη φροντίδα ατόμων με ψυχώσεις. Οι στόχοι του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση για τη φύση και τα συμπτώματα της νόσου, η έγκαιρη πρόληψη των υποτροπών, η  βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια και η στήριξη
των συγγενών στο ρόλο τους. Θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη συμπτωματολογία, τα αίτια, τη θεραπεία, την αντιμετώπιση των υποτροπών και τη στήριξη τόσο των ατόμων με ψύχωση όσο και των συγγενών τους.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε 10 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις που  θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 3/11/2010 και  ώρα  6-8 μμ στον χώρο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας  και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 26/01/2011.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής  μέχρι  29/10/2010 στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας , Δημοκρατίας 24 τηλ .  28310 20979, 2831020799 - e-mail info@cepsyre.gr

περισσότερα

3ο Εργαστήριο Ζωγραφικής στο Κ.Ψ.Υ. Ρεθύμνου

To 3ο εργαστήριο ζωγραφικής θα ξεκινήσει να λειτουργεί στο χώρο του Κ.Ψ.Υ την Δευτέρα  4/10/2010. Τα μαθήματα που θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 5:00- 7:00 το απόγευμα και κάθε Πέμπτη 11:00- 1:00 το πρωί  θα διαρκέσουν  περίπου για 3 μήνες.
Στο εργαστήριο ζωγραφικής έχουν τη δυνατότητα  να συμμετέχουν εξυπηρετούμενοι, πολίτες του Ρεθύμνου και επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 03/10/2010 στα τηλέφωνα του Κ.Ψ.Υ 28310 20799 &20979 αλλά και με e-mail στο info@cepsyre.gr.

Η δημιουργία των εργαστηριών δραστηριοτήτων στο Κ.Ψ.Υ έχουν σαν στόχο την βελτίωση, στήριξη ή διατήρηση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου ανεξαρτητοποίησης κάθε ατόμου που υποφέρει από ψυχοκοινωνική δυσλειτουργία, τη καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος μέσα από την συνεύρεση και την συν-δημιουργία την έκφραση και την επικοινωνία.

περισσότερα

Σεμινάριο στο Κ.Ψ.Υ. Ρεθύμνου 20/03/2010

Η εθελοντική ομάδα Κοινωνικής Λέσχης «ΦΩΣ» του  Κ.Ψ.Υ. Ρεθύμνου σε συνεργασία με εθελοντές του συλλόγου Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.  Ν. ΣΕΡΡΩΝ  θα πραγματοποιήσει:

«ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΛΗΠΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ»
στις 20/03/2010 στο χώρο του Κ.Ψ.Υ.

ΔΟΜΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Ώρες και διάρκεια των παρουσιάσεων:
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΩΤΗ:   «ΌΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΩ…»

Άννα-Μαρία Γιαννακίδου, Ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια,
 εθελόντρια στο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν.ΣΕΡΡΩΝ
Έναρξη  9:00 πμ – 10:30 πμ
Διάλειμμα για καφέ  10:30 πμ – 11:00 πμ
Συνέχιση και λήξη 11:00 πμ -1:00 μμ

Θεματικές:
-Αίσθημα Αναπηρίας ή Αίσθημα Δύναμης: Το Πρώτο Δίλλημα
-Μάχη Στίγμα με Αυτο-στίγμα: Ποιο επικρατεί τελικά;
-Το Domino των Αρνητικών Συναισθημάτων (απόρριψη-απογοήτευση- ματαίωση-παραίτηση-απομόνωση): Πώς να το σταματήσω;
-Άγχος vs Ευχαρίστηση: Μια Προσωπική Επιλογή
-Καθορισμός Προσωπικών Ορίων: Μια Μεγάλη Πρόκληση
-Διαφύλαξη της Αυτονομίας (ανάληψη καθηκόντων, πρωτοβουλιών, αποφάσεων): Προστατεύοντας το Εγώ μου
-Διατήρηση των Δραστηριοτήτων (εργασία, διαπροσωπικές σχέσεις, κοινωνική ζωή, χόμπι): Κατακτώντας μια αληθινή ποιότητα ζωής
 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ:   «ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ»

Βασίλης Κουκμήσης, Κοινωνικός- Οργανωσιακός Ψυχολόγος,
εθελοντής στο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν.ΣΕΡΡΩΝ
Έναρξη 5:00 μμ – 6:30 μμ
Διάλειμμα για καφέ  6:30 μμ – 7:00 μμ
Συνέχιση και λήξη  7:00 μμ - 9:00 μμ

Θεματικές:
-Εσύ κερδίζεις, εγώ.κερδίζω; Υιοθέτηση της διεκδικητικής συμπεριφοράς: επιβολή ατομικών και κοινωνικών ορίων στην αντιμετώπιση της επιθετικότητας και της παθητικότητας.
-Ομάδα ληπτών, διεκδικητική συμπεριφορά, ατομική ευεξία και αποκατάσταση κοινωνικών δεξιοτήτων: ο κύκλος των θετικών αλληλεπιδράσεων και ο ρόλος της επικοινωνίας.
-Η «ομάδα μου», η «ομάδα τους», γιατί όχι και η «ομάδα μας»; Οι μύθοι για την ψυχική ασθένεια, η επιθετικότητα των «υγιών», η διεκδικητική συμβολή των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην άρση του κοινωνικού στίγματος και στη δημιουργία της «ομάδας μας».   
-Οργάνωση ομάδας από λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας: δράση για κοινωνική ή ατομική αλλαγή; Βασικά βήματα για να γίνει, επιτέλους, η αρχή.
-Ας αρχίσουμε να μιλούμε για εμάς: τρόποι αυτο-εκπροσώπησης και πρωτοβουλίες προσέγγισης των τοπικών κοινωνιών, των τοπικών Αρχών και των ΜΜΕ 
-Ειδικοί ψυχικής υγείας: με ποιο ρόλο τους θέλουμε στην ομάδα μας; Μπορούν να μας βοηθήσουν;

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

α)λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας

β) σε οικογένειες που μέλος τους  πάσχει από κάποια ψυχική νόσο  και 

γ)σε πολίτες που ευαισθητοποιημένους σε θέματα ψυχικής υγείας
 
 
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ Κ.Ψ.Υ (Δημοκρατίας 24) ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΗΛ :28310 20799 & 20979,  8:00- 2:00 μ.μ.

υπευθυνη: ΔΡΑΝΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ και ΓΙΑΜΕΟΥ ΜΑΙΡΗ

περισσότερα

2ο Εργαστήριο Ζωγραφικής στο Κ.Ψ.Υ.

Η δημιουργία των εργαστηριών δραστηριοτήτων στο Κ.Ψ.Υ. έχουν σαν στόχο την βελτίωση,στήριξη ή διατήρηση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου ανεξαρτητοποίησης κάθε ατόμου που υποφέρει από ψυχοκοινωνική δυσλειτουργία, τη καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος μέσα από την συνεύρεση και την συν-δημιουργία την έκφραση και την επικοινωνία.

Το 2ο  εργαστήριο ζωγραφικής θαδιαρκεσει για περιπου δυο με τρεις μηνες και εκπαιδευτρια θα ειναι η Κα DOMINICE ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ(Εθελοντρια στο δικτυου εθελοντων του Κ.Ψ.Υ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ).

Στα εργαστήρια εχουν τη δυνατοτητα να συμμετεχουν εξυπηρετούμενοι, πολίτες του Ρεθύμνου και επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας.

Οι ενδιαφερομενοι για το εργαστηριο ζωγραφικης  μπορουν να δηλώσουν συμμετοχή εως τις 27/01/2010 στα τηλεφωνα του Κ.Ψ.Υ 28310 20799 &20979(υπευθυνη ομαδας ΔΡΑΝΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ) αλλα και με e-mail στο info@cepsyre.gr

περισσότερα

Ψυχοεκπαιδευτικό Σεμινάριο στο Κ.Ψ.Υ.

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου πρόκειται να πραγματοποιήσει ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο  συγγενών ατόμων με ψυχώσεις  (διπολική διαταραχή, ψυχωσική συνδρομή, σχιζοφρένεια κά) . Στο πρόγραμμα αυτό μπορούν να συμμετέχουν συγγενείς (γονείς, αδέρφια ή/και άλλου βαθμού συγγενείς) που έχουν τη φροντίδα ατόμων με ψυχώσεις.
Οι στόχοι του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση για τη φύση και τα συμπτώματα της νόσου, η έγκαιρη πρόληψη των υποτροπών, η  βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια και η στήριξη των συγγενών στο ρόλο τους. Θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη συμπτωματολογία, τα αίτια, τη θεραπεία, την αντιμετώπιση των υποτροπών και τη στήριξη τόσο των ατόμων με ψύχωση όσο και των συγγενών τους.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε 10 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις που  θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010 και  ώρα  4-6  στον χώρο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας  και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Δηλώσεις συμμετοχής  μέχρι  6/01/2010 στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας , Δημοκρατίας 24-  τηλ.  28310 20979, 2831020799 - e-mail info@cepsyre.gr )


Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α   Σ Ε Μ Ι Ν Α Ρ Ι Ο Υ

13/1/2010
 «Τι μπορούμε να κάνουμε μαζί»
Γνωριμία-  Οι Προσδοκίες μας  και  οι Στόχοι του Προγράμματος (ΛΙΟΔΑΚΗΣ- ΚΟΤΣΗ)

20/1/2010
Τα συμπτώματα των Ψυχώσεων (ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ- ΠΑΝΤΑΛΟΥ)

27/1/2010
Τα αίτια των Ψυχώσεων 
Η Αλληλεπίδραση Βιολογικών και Ψυχοκοινωνικών Παραγόντων (ΚΟΤΣΗ- ΔΡΑΝΔΑΚΗ)

 

3/2/2010
Θεραπεία: Ο μηχανισμός δράσης και η σημασία της φαρμακευτικής αγωγής για την αντιμετώπιση της νόσου (ΛΙΟΔΑΚΗΣ - ΓΙΑΜΕΟΥ)

10/2/2010
Θεραπεία:  Ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις και ο ρόλος των συγγενών (ΚΟΤΣΗ - ΛΑΓΚΑΔΑ)

17/2/2010
Ενισχύοντας έναν  Υγιή Τρόπο Ζωής: Πρακτικές Συμβουλές για την Καθημερινότητα (ΓΙΑΜΕΟΥ- ΔΡΑΝΔΑΚΗ)

24/2/2010 
Κρίσεις- Σχέδιο για την Αντιμετώπισή τους (ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ - ΛΑΓΚΑΔΑ)

3/3/2010
Σχέσεις και Σεξουαλικότητα  (ΛΙΟΔΑΚΗΣ- ΠΑΝΤΑΛΟΥ)

10/3/2010
Φροντίζοντας τον εαυτό μας: Ανάγκες, προτιμήσεις, προσδοκίες(ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ- ΔΡΑΝΔΑΚΗ)

17/3/2010
«Τι κάναμε μαζί»
Τερματισμός σεμιναρίου- Αξιολόγηση (ΛΙΟΔΑΚΗΣ- ΚΟΤΣΗ- ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ- ΛΑΓΚΑΔΑ- ΓΙΑΜΕΟΥ- ΔΡΑΝΔΑΚΗ - ΠΑΝΤΑΛΟΥ)

περισσότερα

Ομάδα Ψυχοθεραπείας

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου πραγματοποιεί καθε χρόνοομάδα ψυχοθεραπείας για άτομα με ψυχολογικές δυσκολίες. Οι στοχοι της ομάδας ψυχοθεραπείας είναι η έκφραση επιθυμιών, η επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη, η κοινωνικοποίηση των συμμετεχόντων και η δημιουργική συζήτηση των δυσκολιών.


Η ομάδα θα βρίσκεται σε συναντήσεις, που θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Κ.Ψ.Υ κάθε Δευτέρα 12:00 και θα διαρκούν μιάμιση ώρα περίπου.


Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής στο Κ.Ψ.Υ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ Δημοκρατίας 24  ή   στα τηλ 28310 20799 &20979  Κα Δρανδάκη Μαρία

περισσότερα

Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. - Επόμενη Συνάντηση

Οι διαδικασίες  για την δημιουργία «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ» νομού Ρεθύμνου έχουν ξεκινήσει. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν  για πληροφορίες  και δήλωση συμμετοχής από Δευτέρα έως Παρασκευή   στα τηλέφωνα 28310 20799 & 20979 8:00 - 2:00 μμ στην Κα Δρανδάκη  Μαρία.   

 

περισσότερα