Cepsyre

Ευχαριστήριο

Ρέθυμνο, 12/10/2018

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Ο Διευθυντής και το προσωπικό του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα όλους όσους συμμετείχαν ανιδιοτελώς και με ιδιαίτερη ευαισθησία στη διοργάνωση και την υλοποίηση της Συναυλίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 στον προαύλιο χώρο του Κ.Ψ.Υ. Ρεθύμνου.

Ευχαριστούμε θερμά:
τον Κωστή Αβυσσινό με το συγκρότημά του,
τον Αντώνη Βουμβουλάκη και την Ίριδα,
τον Αλέξανδρο Παπαδάκη με το συγκρότημά του,
τον Βασίλη Πετροδασκαλάκη,
τον Δημήτρη Πηγουνάκη με το συγκρότημά του,
τον Χάρη Φασουλά με το συγκρότημά του,
τον λαογραφικό όμιλο «Χοροκρήτες» που πλαισίωσαν τη βραδιά με τα χορευτικά τους,
τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γάλλου «Ο Γαλλιανός» για την δωρεάν παραχώρηση καθισμάτων και την Μεταφορική Εταιρεία «Μακρυδάκης» για την δωρεάν μεταφορά τους.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους φίλους και εθελοντές για τη βοήθεια και τη στήριξή τους.

 

περισσότερα

Ευχαριστήριο

Ρέθυμνο, 30/5/2018

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου, θέλει να ευχαριστήσει θερμά την κ. Κατερίνα Γιουκάκη και τη σχολή της Hair and Nail School για την εθελοντική προσφορά της, να επιμεληθεί την περιποίηση των μαλλιών των ενοίκων του Ξενώνα «Ψυχαργώς» την Τρίτη 29 Μαΐου 2018.

 

Με εκτίμηση,

 

Ανδρέας Βαρδιάμπασης

Ψυχίατρος – Επιστ. Υπεύθυνος Ξενώνα «Ψυχαργώς»

περισσότερα

Ευχαριστήριο

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου, θέλει να ευχαριστήσει θερμά την κ. Κατερίνα Γιουκάκη και τη σχολή της HairandNailSchool για την εθελοντική προσφορά της, να επιμεληθεί την περιποίηση των μαλλιών των ενοίκων του Ξενώνα «Ψυχαργώς».

 

Με εκτίμηση,

 

Ανδρέας Βαρδιάμπασης

Ψυχίατρος – Επιστ. Υπεύθυνος Ξενώνα «Ψυχαργώς»

περισσότερα

Ημερίδα: Κοινωνική Οικονομία & Ψυχική Υγεία - 6/11/2017

Χαιρετισμός Υπ. Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά έλαβα την πρόσκληση του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.ΣΠΕ) Ρεθύμνου να παραστώ στα εγκαίνια του Μουσικού Καφενείου, «Στην φωλιά του Κούκου» και στην επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Κοινωνική Οικονομία και Ψυχική Υγεία». Δυστυχώς, όμως, ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να είμαι μαζί σας.

περισσότερα

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 - Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καθιέρωσαν την 10η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για τα ψυχικά νοσήματα.

Ο ΠΟΥ περιγράφει την ψυχική υγεία ως μία κατάσταση συναισθηματικής ευεξίας στην οποία το άτομο είναι ικανοποιημένο από τα προσωπικά του επιτεύγματα, μπορεί να εργαστεί παραγωγικά και είναι σε θέση να προσφέρει στην κοινότητα.

περισσότερα

Ψυχόδραμα: Μια θεραπεία δράσης

Το ψυχόδραμα είναι μία ομαδική ψυχοθεραπευτική μέθοδος. Οι ρίζες της βρίσκονται στο αρχαίο Ελληνικό δράμα. Στα Θεραπευτήρια της αρχαίας Ελλάδας, το θέατρο ιδιαίτερα με τη μορφή δράματος, η μουσική, τεχνικές χαλάρωσης και οι ομαδικές συζητήσεις αποτελούσαν τα κυριότερα στοιχεία της θεραπείας.

περισσότερα

Η Ψυχιατρική μεταρρύθμιση στο Ρέθυμνο σήμερα

Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση ήταν και είναι ένα μακροχρόνιο αίτημα της ψυχιατρικής κοινότητας αλλά και όλων των επαγγελματιών ψυχικής υγείας, για την άρδην αλλαγή της ψυχιατρικής περίθαλψης στην Ελλάδα. Ο ψυχικά πάσχων συνάνθρωπος αλλά και η ελληνική κοινωνία ευρύτερα πολλά θα ωφεληθούν απ’ αυτή την αλλαγή. Τα ψυχιατρικά ιδρύματα έχουν σηματοδοτηθεί ως ξεπερασμένοι θεσμοί, χώροι εγκλεισμού, περιθωριοποίησης, κοινωνικού αποκλεισμού και αντιθεραπευτικής πρακτικής.

περισσότερα

Ο Στιγματισμός της Ψυχικής Νόσου - Ανοιχτή πληγή

Η ψυχική πάθηση και ο προσδιορισμός της ως αποκλίνουσα συμπεριφορά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το πολιτισμικό πλαίσιο, την ιστορική περίοδο, την κοινωνική διάρθρωση, το θρησκευτικό σύστημα και τον επιστημονικό προσανατολισμό. Το σύνολο αυτών των παραγόντων δίνει υπόσταση στην ψυχοπαθολογία και ταυτόχρονα καθορίζει την κοινωνική νόρμα.

περισσότερα

Η ΕΚ-“ΠΑΙΔΕΥΣΗ” ΣΗΜΕΡΑ

Τα παιδιά είναι αυθεντικά βλαστάρια του ανθρώπινου φυτού, τα οποία ακόμη δεν λιπάνθηκαν από τις κοινωνικές υποκρισίες και ούτε η φρέσκια ενέργειά τους κλαδεύτηκε από τους νόμους της συμβίωσης του συμφέροντος και των γελοιοτήτων της δικιάς μας ζωής.

περισσότερα

Εθελοντισμός και Ψυχική Υγεία

Ο εθελοντισμός ή καλύτερα το κίνημα του εθελοντισμού αποτελεί σήμερα με τις ανάλογες προϋποθέσεις μία μεγάλη δύναμη ελπίδας για τον σύγχρονο κόσμο. Αυτή η διατύπωση εμπεριέχει ένα θεμελιώδες ερώτημα για το τι είναι εθελοντισμός, πως διαμορφώνεται και τι ρόλο διαδραματίζει στη σύγχρονη ζωή. Το φαινόμενο του οργανωμένου εθελοντισμού αποκτά ολοένα νέες και πρωτότυπες ποιοτικές και ποσοτικές διαστάσεις που ξεπερνούν τις παλιές εμπειρίες παραδοσιακής φιλανθρωπίας. Ο εθελοντισμός σήμερα δεν ταυτίζεται με την παροχή στρατιωτικών υπηρεσιών αλλά ούτε και με τη δράση του Ερυθρού Σταυρού.

περισσότερα

Για μία Συγκλονισμένη Κοινωνία… Ο Ρόλος της Οικογένειας

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ…

 Ο Ρόλος της Οικογένειας

Κρίσεις και προβλήματα εμφανίζονται σε κάθε κοινωνία. Η κρίση παρουσιάζεται όταν κάποια ασυνήθιστα και μη αναμενόμενα γεγονότα ή καταστάσεις προκαλούν ανασφάλεια και ανισορροπία στον τρόπο που λειτουργούμε ως οικογένεια και ως κοινότητα. Οι κρίσεις επηρεάζουν περισσότερο εκείνους που εμπλέκονται άμεσα με τα γεγονότα αυτά, επιδρούν όμως με διαφορετικούς  τρόπους στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας και προκαλούν συναισθήματα φόβου, αναστάτωσης, σύγχυσης, αβεβαιότητας και θυμού. Οι κρίσεις αναστατώνουν και προκαλούν σοβαρές δυσκολίες προσαρμογής στα άτομα και τις οικογένειες.

περισσότερα

10 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Μια νέα αντίληψη… Μια νέα ελπίδα


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) έχει υιοθετήσει τη 10η Οκτώβρη ως παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας, για να θυμίζει σε όλους τη σπουδαιότητα της ψυχικής υγείας στον άνθρωπο. Τις τελευταίες δεκαετίες σημειώνεται μεγάλη αύξηση στα ψυχικά νοσήματα και κυρίως στην κατάθλιψη και στις εξαρτήσεις κάθε είδους, όπου η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να αντιμετωπίσει. Εκατομμύρια άνθρωποι της γης που υποφέρουν από ψυχικές παθήσεις δεν έχουν καμία πρόσβαση σε  ψυχιατρικές υπηρεσίες. Το 2/3 των ψυχικά πασχόντων στην γη δεν έχουν καμία δυνατότητα θεραπείας οποιασδήποτε μορφής. Στη χώρα μας με την ψυχιατρική μεταρρύθμιση οργανώνονται  νέες δομές ψυχικής υγείας όπως:  Κέντρα Ψυχικής Υγείας και Ψυχιατρικές Kλινικές  στα Γενικά νοσοκομεία όπου θα αντικαταστήσουν τα Ψυχιατρεία - Άσυλα.

περισσότερα