Cepsyre

Συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

 

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καθιέρωσαν την 10η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για τα ψυχικά νοσήματα.

Ο ΠΟΥ για το έτος 2018, θέτει ως μήνυμα της ενημερωτικής εκστρατείας «Νέοι άνθρωποι και ψυχική υγεία σε έναν κόσμο που αλλάζει», επιδιώκοντας να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τους παράγοντες κινδύνου και τα μέτρα πρόληψης σχετικά με τις ψυχικές διαταραχές στην παιδική και εφηβική ηλικία. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η εφηβεία και τα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής είναι περίοδοι που συντελούνται πολλές αλλαγές, όπως μετάβαση από το σχολείο στο πανεπιστήμιο. Σε αρκετούς νέους αυτές θεωρούνται συναρπαστικές στιγμές, μπορούν όμως να είναι και περίοδοι πρόκλησης άγχους. Σε κάποιες περιπτώσεις εάν δεν αναγνωριστούν και δεν γίνει σωστή διαχείριση, τα συναισθήματα αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε ψυχικές επιπλοκές ή ασθένειες.

περισσότερα

Θέατρο στην αυλή του Κ.Ψ.Υ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο λειτουργίας της η εθελοντική ομάδα θεάτρου «Α.Ψ.Ε.Ν.Τ.Η» (Από Ψυχής Εθελοντής Νέος Τώρα Ηθοποιός) του Κ.Ψ.Υ και ο συντονιστής της, ηθοποιός, Βαγγέλης Λιοδάκης σας προσκαλούν την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 στις 19:30’ μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Κ.Ψ.Υ. Ρεθύμνου (Δημοκρατίας 24), για να παρακολουθήσετε την ανοιχτή παρουσίαση της φετινής εργασίας τους που περιλαμβάνει:

  • Μονόλογους Αρχαίας Τραγωδίας & Κλασικού Ρεπερτορίου
  • Αποσπάσματα από το «Θέατρο του Παραλόγου».

Την παρουσίαση μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κοντά τις δραστηριότητες της θεατρικής ομάδας, οι εθελοντές και οι φίλοι του Κ.Ψ.Υ.  

 

Είσοδος Ελεύθερη

περισσότερα

Επετειακή Ημερίδα: "10 Χρόνια Κ.Ψ.Υ. Ρεθύμνου: Απολογισμός και Προοπτικές"

Με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου (2008 – 2018), διοργανώνουμε και σας προσκαλούμε στην επετειακή ημερίδα με τίτλο «10 χρόνια Κ.Ψ.Υ. Ρεθύμνου: Απολογισμός και Προοπτικές» την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 στις 9 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων «Σπίτι του Πολιτισμού» στο Ρέθυμνο.

περισσότερα

Παρουσίαση βιβλίου "Η επιστροφή του άνδρα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου, οι Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ  και το βιβλιοπωλείο «Κλαψινάκης» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ελισάβετ Μπαρμπαλιού: «Η επιστροφή του άνδρα: Λύνοντας τη σιωπή αιώνων». Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 και ώρα 19.30’μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «Κλαψινάκης» (Λεωφόρος Ηγουμένου Γαβριήλ 59).

περισσότερα

Παρουσίαση Παραμυθιού στο ΚΨΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου διοργανώνει και σας προσκαλεί στην παρουσίαση του παραμυθιού της Βαγγελιώς Καρακατσάνη "Το άτακτο αστεράκι με το κόκκινο σκουφάκι" την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 στις 19:30’μ.μ. στο χώρο του ΚΨΥ Ρεθύμνου (Δημοκρατίας 24). Την εικονογράφηση του παραμυθιού έχουν επιμεληθεί η Άννα και ο Σταύρος, μέλη της ομάδας Ζωγραφικής της Κλινικής Ψυχικής Υγείας "Άγιος Χαράλαμπος".

περισσότερα

Συνέλευση Δικτύου Εθελοντών

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου διοργανώνει και σας προσκαλεί στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Εθελοντών Ψυχικής Υγείας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 και ώρες 18:00’μ.μ. – 20:00’μ.μ. στο χώρο του Κ.Ψ.Υ. Ρεθύμνου (Δημοκρατίας 24). Στη συνέλευση θα γίνει ενημέρωση για τις εθελοντικές ομάδες και νέοι εθελοντές θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή. Η παρουσία όλων των μελών, φίλων και ενδιαφερόμενων είναι απαραίτητη!

 

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Είσοδος ελεύθερη

περισσότερα

ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 7ο Ψυχοεκπαιδευτικό Σεμινάριο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι η έναρξη του 7ου Ψυχοεκπαιδευτικού Σεμιναρίου Οικογενειών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 στις 15:00'μ.μ. στο χώρο του Κ.Ψ.Υ. Ρεθύμνου.

 

Πληροφορίες - Εγγραφές:

Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου (Δημοκρατίας 24)

Πληροφορίες: Ιωάννα Τσιχλάκη

Τηλ: 28310 20799 (καθημερινά 9:00’ - 13:00’)

e-mail: info@cepsyre.gr

web: www.cepsyre.gr

 

Οι συμμετοχές θα είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

περισσότερα

7ο Ψυχοεκπαιδευτικό Σεμινάριο

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου διοργανώνει το 7ο Ψυχοεκπαιδευτικό Σεμινάριο Οικογενειών.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου από την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, ώρες 15:00’μ.μ. – 17:00’μ.μ. και για 8 συναντήσεις. Θα αναπτυχθούν θέματα όπως: συμπτωματολογία, αίτια, θεραπεία, αντιμετώπιση υποτροπών, ψυχική υγεία και διατροφή κ.ά.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν και απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες του νομού Ρεθύμνης.

 

Πληροφορίες - Εγγραφές:

Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου (Δημοκρατίας 24)

Πληροφορίες: Ιωάννα Τσιχλάκη

Τηλ: 28310 20799 (καθημερινά 9:00’ - 13:00’)

e-mail: info@cepsyre.gr

web: www.cepsyre.gr

 

Οι συμμετοχές θα είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

περισσότερα

Παρουσίαση Παραμυθιού

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

 

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου διοργανώνει και σας προσκαλεί στην παρουσίαση του παραμυθιού της Βαγγελιώς Καρακατσάνη "Το άτακτο αστεράκι με το κόκκινο σκουφάκι" την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 στις 18:30’μ.μ. στο χώρο του ΚΨΥ Ρεθύμνου (Δημοκρατίας 24). Την εικονογράφηση του παραμυθιού έχουν επιμεληθεί η Άννα και ο Σταύρος, μέλη της ομάδας Ζωγραφικής της Κλινικής Ψυχικής Υγείας "Άγιος Χαράλαμπος".

 

περισσότερα

ΑΚΥΡΩΣΗ Παρουσίασης Παραμυθιού

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι η Παρουσίαση του Παραμυθιού της Βαγγελιώς Καρακατσάνη
«Το άτακτο αστεράκι με το κόκκινο σκουφάκι» ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ για σήμερα 21 Φεβρουαρίου.

Θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση για νέα ημερομηνία!

περισσότερα

Μυλοπόταμος: ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα με θέμα "Μυλοπόταμος: ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ" που θα διεξαχθεί στον Χαρουπόμυλο στο Πάνορμο Μυλοποτάμουτο το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 και ώρες 9:00'π.μ. - 14:00'μ.μ.

Οργάνωση:
Κέντρο Υγείας Περάματος
Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου
Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου "Επιμενίδης"

Με την υποστήριξη της:
7ης Υ.Πε. Κρήτης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
* Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης

περισσότερα