Cepsyre

Πρώτο τεύχος περιοδικού "Ακούω ΦΩΝΕΣ" 2018

Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε το πρώτο τέυχος για το έτος 2018, του περιοδικού "Ακούω ΦΩΝΕΣ". Το περιοδικό είναι αποτέλεσμα της σοβαρής δουλειάς και του ζήλου της ομάδας εθελοντών του Κ.Ψ.Υ. Ρεθύμνου που μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κατάφερε να διεκπεραιώσει το έργο που είχε αναλάβει και περιμέναμε όλοι, το περιοδικό των εθελοντών!

Ευχόμαστε καλή αρχή και αναμένουμε σύντομα το επόμενο τεύχος!

Μπορείτε να διαβάσετε online το τεύχος #1 εδώ:
https://www.facebook.com/groups/275620526309078/about/

περισσότερα

Σημείωμα από την εθελοντική ομάδα του περιοδικού "Ακούω ΦΩΝΕΣ"

Η εθελοντική ομάδα Περιοδικού του Κ.Ψ.Υ. ανασυγκροτήθηκε το Φθινόπωρο του 2017 και πρόσφατα έχει κυκλοφορήσει το πρώτου τεύχος του περιοδικού "ακούω ΦΩΝΕΣ".

Σκοπός αυτής της εθελοντικής ομάδας είναι η ευρύτερη ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση των πολιτών καθώς και η διεύρυνση γνώσεων σε θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία. Η έκδοση ενός περιοδικού με θέμα την ψυχική υγεία, και όχι μόνο, στις μέρες μας, είναι απαραίτητη, διότι η αναγκαιότητα για επαναφορά της ψυχική υγείας στο δημόσιο λόγο είναι ιδιαίτερα έντονη. Απόρροια, λοιπόν του σκοπού μας «παλεύουμε» να είναι η κατάρρευση του κοινωνικού περιθωρίου απέναντι σε ΑμεΑ ή ψυχικά ασθενείς ανθρώπους, η εξάλειψη του στιγματισμού που δέχονται, αλλά και η επανένταξη και αποδοχή τους στη κοινωνία.  Όμως, ο μεγαλύτερος μας στόχος ως ομάδα, συνολικά,  είναι η απαλλαγή των πληγών του ρατσισμού που βιώνουν άνθρωποι (υποτίθεται) «διαφορετικοί» από την μάζα ή πιο ορθά, όπως τους αποκαλούμε εμείς, «ήρωες της καθημερινότητας μας». Συμβάλλουμε, ενώ λίγοις, στην προσπάθεια για να εξαλειφθούν τα κοινωνικά στερεότυπα και να δημιουργήσουμε γέφυρες, μειώνοντας το χάσμα ανάμεσα σε «ασθενείς και υγιείς».

Ο τίτλος του περιοδικού παραπέμπει στις ακουστικές ψευδαισθήσεις, σύμπτωμα αρκετών ψυχικών παθήσεων, αλλά εδώ επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί ως ερέθισμα και εργαλείο για να ακουστούν οι φωνές ανθρώπων που θέλουν ή οφείλουν να τοποθετηθούν δημόσια για την ψυχική υγεία και ασθένεια. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι άλλοι από τους ίδιους του «πάσχοντες», τους επαγγελματίες ή τους εθελοντές στην ψυχική υγεία, επιστήμονες, συγγενείς ή φίλοι ανθρώπων με ψυχιατρική εμπειρία, τοπικοί παράγοντες και φορείς της πόλης.

περισσότερα

Διαγωνισμός Ποιημάτων

Πρόσκληση Συμμετοχής σε Διαγωνισμό Ποιημάτων

 

Η εθελοντική ομάδα περιοδικού «Ακούω Φωνές» του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της έκδοσης του νέου τεύχους, ανακοινώνει διαγωνισμό ποιημάτων με θέμα: «Ψυχική Υγεία». Τα τρία (3) καλύτερα ποιήματα θα δημοσιευθούν στο τεύχος του μηνός Δεκεμβρίου.

 

Χρονική διάρκεια διαγωνισμού:  25/11/2017 έως 9/12/2017

Αποστολή ποιημάτων στο email: akouwfwnes13@gmail.com

Πληροφορίες: Fb “Περιοδικό Ακούω Φωνές”

 

Αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας, είτε επώνυμα είτε ανώνυμα. Περιμένουμε με χαρά τις συμμετοχές σας!

 

 

Η Εθελοντική Ομάδα
του περιοδικού «Ακούω Φωνές»

περισσότερα

Περιοδικό "ακούω ΦΩΝΕΣ"

Η εθελοντική ομάδα Περιοδικού του Κ.Ψ.Υ. ανασυγκροτήθηκε το Φθινόπωρο του 2015 και σύντομα θα κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του περιοδικού "ακούω ΦΩΝΕΣ".

Η επανέναρξη της λειτουργίας του περιοδικού φαντάζει πιο απαραίτητη από ποτέ, σε μια εποχή που η αναγκαιότητα για επαναφορά της ψυχική υγείας στο δημόσιο λόγο είναι εντονότατη.

Οι κοινωνίες σε περιόδους κρίσης παίζουν και εδώ τον ρόλο τους. Η ανταγωνιστικότερη οικονομία και ο εργασιακός στίβος εντατικοποίησαν τους ήδη «τρελούς» ρυθμούς της ζωής. Μέσα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο όπου ο κοινωνικός δαρβινισμός κάνει έντονα αισθητή την παρουσία του, ο υγιέστερος ψυχικά και σωματικά είναι αυτός που θα επιβιώσει, ενώ ο ΑμεΑ, ο ψυχικά «ασθενείς» ή, εν γένει, ο «διαφορετικός» είναι αυτοί που θα στιγματιστούν, θα περιθωριοποιηθούν και, τελικά, θα αποκλειστούν. Παρ’ όλα αυτά, κόντρα στον κοινωνικό δαρβινισμό, βλέπουμε με ικανοποίηση να αναπτύσσονται τα κοινωνικά αντανακλαστικά των ανθρώπων, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις τείνουν να προτάσσουν τα αισθήματα της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας στους συνανθρώπους τους που βρίσκονται σε ανάγκη. Ένας τρόπος συμβολής σε αυτήν την προσπάθεια είναι και η εθελοντική δράση.

περισσότερα